life and coaching

Így nyaralj, ha igazán ki akarsz kapcsolni!

2016. július 27. - ruttnerkata

Szomorú tény, de a magyarok egyharmada egyáltalán nem tervez idén nyaralást, valószínű azért mert sokaknak inkább ételre kell a pénz, nincs keretük pihenésre. Nagyon sokan pedig nem külföldre hanem inkább belföldre utaznak el. Pedig a nyaralás az egyik legfontosabb dolog ahoz, hogy fenntartsuk a work-life balance-t. 

Azzal persze nincsen semmi baj, ha nem a tengerhez mész, hanem itthon kalandozol vagy pihensz, a lényeg, hogy ha nincs anyagi akadály, akkor menj!  Évente legalább egyszer szakadj ki a mindennapi mókuskerékből! De nem mindegy hogyan csinálod. Fontos ugyanis a tudatosság a pihenésben is. 

tumblr_oazd0zlyku1qc91i1o1_540.jpg

A nyaralás nagyon jó hatással van a mentális állapotra, ha elutazol azt jelenti egyszerűen kilépsz egy picit a hétköznapi keretekből és olyan életet élsz, ami feltölt, megnyugtat, pihentet. Elhagyod a mindennapi pörgést, súlyosan nyomó gondokat, problémákat és kikapcsolsz. 

A LIFE AND COACHINGOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

tumblr_o9q2gtc35y1tvuzndo5_540.jpg

Nem mindegy azonban hogyan regenerálódsz. De mit tegyél, ha igazán jót akarsz nyaralni?

1. Engedd el az itthoni dolgokat, lazíts! 

2. Figyelj magadra, tedd azt amihez tényleg kedved van, kerüljön előtérbe az én és amit én akarok. Ha egész nap a medence partján szeretnél feküdni, akkor töltsd azzal az időd!

3. A nyaralás önjutalmazás, húzd fel nyugodtan a rózsaszín lencsés szemüveget!

4. Ne rohanj, lassulj le, figyelj az ízekre az illatokra, a természet legapróbb részleteire!

5. Próbálj ki új dolgokat, lépd át a határaidat!

6. Szerezz olyan emlékeket, amelyekre -  akár hetekkel/hónapokkal később munkában - visszagondolva fel tudsz újra töltődni!

Ha pedig úgy alakul, hogy nem tudsz idén elutazni, ne búsulj, inkább próbálj meg a lakhelyeden olyan dolgokat csinálni, amelyeket a mindennapokban nem szoktál. Legyél turista a saját városodban, fedezd fel az épületeket, új fagyizókat, strandolj, játszd el azt hétvégenként mintha nyaralnál. 

A LIFE AND COACHINGOT MEGTALÁLOD A FACEBOOKON IS ITT 

süti beállítások módosítása